The Cannon House

A client’s desire for an expansive outdoor program allows for contextual integration within its larger site, while maximizing the benefits of potential environmental strategies. By elevating all primary functions, the ground floor is liberated from all construction. It is transformed into an expansive lush garden, an extension of the Mexican jungle. The elevated program is punctuated by a series of small courtyards, where coconut trees mimic the surrounding flora. Natural shading, rain protection and natural ventilation are hence maximized. Also programmatic differentiation is achieved enabling a unique varied visual experience from the different parts of the house

The Cannon House / Tulum, Mexico / 2015 / 300sqm

You may also like

Unesco Offices
2014
17 000: Memorial for the Missing
2014
MARK
2014
Otunba Offices
2016
Glover 57 Apartments
2014
Riviera Roofs
2015
Le Commerce Du Levant
2014
The DailyStar
2016
Micro-Lofts
2016
The Folding House
2012
Back to Top