LSB Tyre Headquarters

The brief of the LSB Tyre bank headquarters emphasized visual impact and street exposure. The desire for maximum visibility was challenged by the limited required square footage of the branch. The bank occupied the lowest built up area compared to the other office building tenants. However, this constraint proved to be an important opportunity. By placing the bank on the ground level, the building footprint was greatly reduced. An expansive public plaza was created, liberating the site from additional construction. Double height interiors expanded the visual presence of the branch on the street level. To house the upper floor offices, the building expands and cantilevers above the green public plaza. This offers natural shading to the offices below and the public outdoor area, also sheltering it from the rain in winter. A unifying skin extends across the bank façade and the offices expanding the visual impact of the smaller branch. The offices are now associated with the branch allowing the smaller bank to visually expand in size, achieving maximum public exposure.

LSB Tyre Headquarters / Tyre, Lebanon / 2016 / 3,000sqm

You may also like

Le Grand Parc Towers
2013
Otunba Offices
2016
Le Commerce Du Levant
2014
The Cannon House
2015
The Sophia Hotel
2013
Harmonies
2014
ARTRAVEL
2014
Beirut Apartment
2015
The Prairie House
2013
Harmonies - Arabic Edition
2016
Back to Top