Beirut Apartment

This newly constructed residence on the 8th floor offers spectacular views overlooking the banana fields on the fringes of Beirut. The existing apartment and initial program was centered on a disproportionate circulation hallway, fully exposed from the main entrance. The private program was hence visually exposed from all public areas. A radical shift and reorganization in program was compulsory to visually separate the public program from the private. The renovation scheme proposes a funnel-like hall that draws the visitor into the main living room carefully oriented towards the expansive vista and natural light source. The public program and dining area doubled in size allowing the owners to host a larger number of guests. The master bedroom also expands to accommodate an expansive private walk-in closet, two private showers and a centralized bathroom. The wooden walls envelop all main functions and contrast with the planes of detached marble floor. This gives lightness to all the structural walls and evokes a feeling of warmth. The flooring of the private bedrooms is replaced with wood to differentiate between the public and private areas. Spatial reorganization can truly result in enhancing the program and functions of a residence, emphasizing the importance of the public areas and offering seclusion to the family’s private spaces.

Beirut Apartment / Beirut, Lebanon / 2015 / 140sqm

You may also like

On Asphalt
2014
MARK
2014
LSB Tyre Headquarters
2016
Beirut Penthouse
2014
Riviera Roofs
2015
ARTRAVEL
2014
Micro-Lofts
2016
Freetown Masterplan
2012
Le Grand Parc Towers
2013
Ciel et Jardin Tower
2014
Back to Top